YOGA &

MEDITAȚIA

Practicile de meditație date de Paramahamsa Vishwananda ne concentrează atenția și acțiunile asupra Divinului din interiorul nostru. Prin practicarea acestora cu sinceritate, puteți accesa liniștea interioară, cea care este liberă de agitația minții, devenind astfel, centrați în inimă, acolo unde este realizată Iubirea Divină.

‘Rămâi în stare de meditație, cu toate simțurile aflate sub control, făcând din Mine (Krișna), scopul tău suprem.’

Bhagavad Gita

COMUNIUNEA CU DIVINUL

Cu cât ne îndreptăm atenția mai mult asupra unui lucru, cu atât mai mult începem să ne armonizăm cu acel   lucru. Atunci când practicăm yoga și meditația, avându-L pe Dumnezeu ca punct principal al concentrării noastre, ne descoperim divinitatea interioară. Adevăratul scop al tehnicilor de yoga este acela de a crea legătura cu Divinul.

Pe calea bhakti, yoga și meditația ne susțin corpul și ne antrenează mintea, pregătind-o pentru a primi și menține realizarea. Paramahamsa Vishwananda ne învață diferite forme de meditație menite să crească concentrarea asupra lui Dumnezeu și asupra Iubirii Sale.

ATMA KRIYA YOGA

Atma Kriya Yoga este absolut unică.

Deși tehnicile cuprinse în aceasta calmează mintea, scopul spiritual al acestei practici este acela de a trezi sufletul la eterna sa relație cu Dumnezeu, prin cultivarea diferitelor forme de bhakti: iubirea și devotamentul.

Pe măsură ce se aprofundează această practică, calitățile naturale, înnăscute ale fiecăruia, încep să se manifeste: pace, autocontrol, forță, înțelepciune, smerenie, compasiune, vitalitate și mult mai multe.

Prin grația Inițierii de Shaktipat, tehnicile sunt pe de-o parte suficient de simple pentru a fi învățate și de începători, iar pe de altă parte sunt suficient de puternice pentru a-i purta și pe cei mai avansați practicieni ai meditației pe noi culmi de iubire a relației cu Divinul.

OM CHANTING

Om Chanting este o meditație cu sunet, practicată cu cel puțin trei persoane. Această meditație folosește puterea transformatoare a înaltei vibrații a sunetului OM, activează potențialul de auto-vindecare al participanților. Pe lângă beneficiile pe care le aduce participanților, Om Chanting este totodată o contribuție pentru pacea și bunăstarea întregii omeniri.

Valurile vibrațiilor energetice   create de OM Chanting se răspândesc pe un radius de 2 km în jurul nostru, creînd un mediu înconjurător armonios, plin de pace și unitate, o simbioză între oameni și natură. Sunetul OM continuă să vibreze în corpul participanților și după sesiune, astfel încât fiecare participant va răspândi această energie benefică, oriunde s-ar duce.

BABAJI SURYA NAMASKAR

Bababji Surya Namaskar este o meditație realizată în mișcare, care celebrează divinitatea trupului, ce reprezintă templul divin. Aceste asana (posturi) sunt simple, dar puternice, necesitând un maxim de 15 minute zilnic pentru practicarea lor. Babaji Surya Namaskar fortifică și revitalizează întreaga ființă​.

Pe măsură ce practica zilnică se ancorează în centrul trupului, gândurile dispar, iar mișcările devin o expresie delicată, conștientă a puterii interioare.

Când practica este făcută conștient și cu iubire, fiecare postură devine o rugăciune plină de recunoștință în fața vieții. Puneți-vă devoțiunea în mișcare.

PROJECT MANTRA

Rostirea Numelor Divine este una dintre cele mai simple practici de meditație pe care le puteți face. Ea devine deosebit de valoroasă atunci când fiecare repetare este transformată într-o rugăciune spusă din inimă. Deși poate părea înșelător de simplu, vă poate purta tot drumul până la Dumnezeu​!

Oricine poate să o facă, oricând și oriunde, chiar și copiii. Este perfectă pentru începătorii care își doresc un instrument simplu și eficient pentru a liniști mintea și a deschide inima.

Project Mantra este un program gratuit conceput pentru a vă ajuta să stabiliți și să construiți treptat o practică zilnică de rostirea Numelor Divine pe o perioadă de 40 de zile.

EXPERIMENTEAZĂ MEDITAȚIA​

Lăsați-vă pe spate și relaxați-vă. În acest video, Aksharananda, unul din Profesorii noștri de Yoga & Meditatie, explică pe scurt ce este meditația și cum vă poate ajuta aceasta să vă apropiați de Dumnezeu. De asemenea, el vă ghidează prin două meditații scurte pentru a putea avea o experiență directă.