ARTELE DEVOȚIONALE

Paramahamsa Vishwananda ne încurajează să ne punem dorințele în slujba lui Dumnezeu, chiar dacă acestea sunt îndreptate către obținerea plăcerilor senzoriale. Surprinderea creativă a Divinului prin intermediul culorii, muzicii și a mișcării ne permite să ne bucurăm de întregul spectru al frumuseții divine.

‘Acelora care stabilesc constant o legătură cu Mine și care Mă venerează cu dragoste profundă, acelora le dau realizarea prin care vor veni la Mine.’

Bhagavad Gita

SERVICIUL PLIN DE BUCURIE PUS ÎN SLUJBA DIVINULUI

Experiențele noastre sunt influențate de simțuri. Dacă nu sunt controlate, acestea din urmă pot să ne transforme în sclavi ai plăcerilor lumești. Canalizarea simțurilor către Divin ne permite să obținem suprema fericire și comuniunea plină de iubire cu Dumnezeu.

Trăirea de tip bhakti prin intermediul artelor devoționale vă va permite să vă exprimați adevărata ființă și să vă bucurați de măreția relaționării cu Dumnezeu. Arta manifestă frumusețea divină.

Fie că este vorba de muzică, cântec, pictură, dans sau actorie, având atitudinea corectă – plină de iubire și devoțiune – puteți transforma activitățile preferate în daruri aduse lui Dumnezeu.

REGĂSEȘTE-TE ÎN MUZICĂ

Atunci când nu cântăm și dansăm pentru plăcerile personale, ci pentru încântarea lui Dumnezeu, lumescul se transformă în Divin. Pe măsură ce puritatea iubirii începe să circule, gândurile se opresc, rămânând doar tu și cel Preaiubit.

Precum un iubit căruia i se cântă o serenadă, Domnul răspunde atunci când I se cântă Numele din adâncul inimii. Din fericire, răspunsul Său nu este condiționat de calitățile vocii, tot ceea ce contează fiind sinceritatea chemării. Bucurați-vă de gingășia iubirii.

KIRTAN – MUZICĂ PENTRU SUFLET

Experimentați dulceața rostirii Numelor Divine. Aaradhakananda, coordonatorul international de Muzică al Bhakti Marga, explică valoarea profundă a acestei practici simple. De asemenea el va ține un atelier despre cum să vă folosiți vocea ca instrument și vă va conduce prin două Kirtane simple.

KIRTAN CU MAESTRUL 

În relația dintre Cel Care Iubește și Cel Care este Iubit există o singură experiență, o singură motivație și o singură realitate – aceea a Iubirii. implică-te, cântă, bate din palme, dansează. Dă-ți voie să fii liber.

ARTA SPIRITUALĂ​

Meditația este suprema concentrare ce implică întreaga noastră ființă. Dându-ne voie să fim complet absorbiți în acțiunea de a desena sau de a colora o Formă Divină, simțurile ne sunt captivate, extrase din lume și concentrate asupra Divinului.

Atunci când subiectul artei este o Formă Divină, Dumnezeu îți captează atenția și te trage tot mai aproape de El. Această conexiune devine încă și mai profundă când lucrezi asupra unei lucrări de-a lungul timpului, sau când revii asupra aceleiași forme în repetate rânduri. Cu cât te focalizezi mai mult pe o imagine a Divinului, cu atât devine mai ușor să o vizualizezi în meditație. Pictează Forma Divinului.

CREEAZĂ ARTĂ DEVOȚIONALĂ

Dakshini, coordonatoarea internațională Bhakti Marga Art, vă va introduce în practica spirituală străveche a creării artei devoționale. De asemenea, vă va purta printr-o scurtă meditație care vă va ajuta să explorați și să manifestați Însăși frumusețea Mamei Divine, prin colorarea imaginii Ei în forma Maha-Lakshmi.