RITUALURI

Paramahamsa Vishwananda ne învață cum cum să construim o relația plină de iubire cu Dumnezeu. Puteți experimenta o legătură profundă cu Divinul, atunci când cântați Numele Divine și când Îi oferiți toate acțiunile într-un mod necondiționat, cu iubire și devotament.

‘Devotul ar trebui să venereze Divinul sub aspectul de care se simte cel mai atras.’

Srimad Bhagavatam

CEL CARE IUBEȘTE ȘI CEL CARE E IUBIT

Dacă te afli pe calea spirituală, aceasta se datorează chemării lui Dumnezeu care ne reamintește de eterna relație pe care o avem cu El.

Prin repetarea Numelor Divine și prin consacrarea tuturor acțiunilor cu iubire și devotament, Îl invitați să facă parte din viața dumneavoastră. În acest mod vă puteți bucura de suprema relație alături de El.

Aceasta este experiența bhakti.

CEREMONIA VENERĂRII

În tradiția Hindu se spune, ‘Dacă vei crede că o piatră este doar o piatră, atunci ea va fi o piatră. Dar, dacă vei crede că aceasta este Dumnezeu, ea va deveni Dumnezeu.’ Oferirea tuturor rugăciunilor lui Dumnezeu, cu credință și devotament, invocă prezența Divinului în zeități.

Prin ritualurile de venerare numite puja, ne bucurăm cu duioșie și iubire să avem grijă de Divin, tot astfel precum am avea de persoanele iubite. Îmbăierea, îmbrăcarea și hrănirea Celui Iubit, în felul unic al fiecăruia, ne permite să ne exprimăm iubirea și să ne bucurăm de profunzimea clipelor sacre pe care le petrecem împreună.

INCANTĂRILE VEDICE​

Limba Sanskrita are o puternică încărcătură vibrațională, fiind folosită în ritualuri de rugăciuni de mii de ani. Frecvențele vibraționale generate în urma rostirii mantrelor sanskrite calmează mintea și vă centrează în inimă, unde se află sălașul Divinității.

Fiecare Nume Divin invocă prezența respectivei forme a Divinității. Rostirea Numelui Celui Iubit atrage diversele aspecte Divine astfel încât vă veți putea bucura de compania Lor, iar Ele se vor putea bucura de toată atenția dumneavoastră.

RUGĂCIUNILE DIN TEMPLU

Munca devine fructuoasă când Dumnezeu o binecuvântează. Când binecuvântarea este chemată din ceruri, o oră devine mai productivă decât o zi întreagă de lucru. Rugăciunea colectivă este mai puternică decât rugăciunea individuală, înnobilându-i pe cei ce participă și pe toți cei cu care aceștia intră în contact.

Rugăciunile din templu activează simțurile prin culori, miresme, sunete, arome și texturi, toate oferite spre încântarea Divinului care, in schimb, își revarsă binecuvântările asupra tuturor. Rugați-vă pentru umanitate.

ADÂNCIȚI-VĂ ÎN RUGĂCIUNE

Faceți o călătorie alături de Vandhanananda,

Veți fi introduși în tainele rugăciunilor din templu, veți putea observa frumusețea practicilor de puja și veți afla mai multe despre felul, în care ritualurile vă ajută să cultivați o relație vie cu Divinul. De asemenea veți cunoaște o familie care și-a dezvoltat legăturile unul cu celălalt și cu Dumnezeu prin intermediul ritualurilor.